На Полтавщині судитимуть чоловіка, який використовував підроблене посвідчення водія

20 грудня 2021 0
Яніна Климань
У Миргородському районі поліціянти виявили у водія легковика підроблене посвідчення. Після цього, до суду спрямували обвинувальний акт стосовно чоловіка.

У листопаді 2021 року поліціянти відділення поліції № 3 Миргородського райвідділу на одній із вулиць селища Велика Багачка зупинили автомобіль, під керуванням 27-річного чоловіка, за порушення Правил дорожнього руху. Після цього у чоловіка виявили підроблене посвідчення водія. Про це повідомили у пресслужбі Головного управлінні Національної поліції Полтавщини.

Під час досудового розслідування, з’ясували, що у жовтні 2021 року чоловік замовив документ, що підтверджує право на керування транспортним засобом категорії "В", через мобільний месенджер. Невідповідність вилученого посвідчення бланкам документів, які знаходяться в офіційному обігу, підтвердив висновок судової технічної експертизи. 


Його обвинувачують у пособництві в підробленні посвідчення водія, яке видається визначеною державною установою та надає відповідні права особі, яка його використовує (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358), а також у використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358)Кримінального кодексу України.

16 грудня до суду спрямували обвинувальний акт стосовно жителя Миргородського району.