360 день російсько-української війни: головне станом на ранок 18 лютого

18 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Миколаївщини, втрати ворога: головне станом на ранок 18 лютого.

17 лютого росіяни зі ствольної та реактивної артилерії, танків та мінометів обстріляли населені пункти Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів Харківщини. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілів смт Дворічної Куп'янського району пошкоджень зазнав приватний будинок, сталася пожежа. Унаслідок цього загинув 68-річний чоловік.

Внаслідок обстрілу села Першотравневе Харківського району зазнав поранення ще один чоловік. Медичну допомогу йому надали на місці.

17 лютого о 10:00 та 13:32 росіяни здійснили мінометні обстріли по акваторії та береговій смузі Очаківської громади, що на Миколаївщині. Обійшлося без поранених. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

18 лютого о 5:32 ворог обстрілював населений пункт Очаківської громади з установок реактивних систем залпового вогню. Внаслідок цього пошкоджень зазнали житлові будинки.

Станом на ранок 18 лютого 2023 року більше ніж 1384 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 461 дитина загинула та понад 923 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала п’ять ударів по районах зосередження ворога, а також один по позиції зенітно-ракетного комплексу. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Сили протиповітряної оборони збили шість БпЛА противника. За попередньою інформацією, п’ять — типу "Ланцет" та один — "Зала".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили противника та позицію зенітно-ракетного комплексу С-300 на вогневій позиції.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 18 лютого: