378 доба війни в Україні: головне станом на 8 березня

08 березня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли Миколаївщину та Харківщину, також ворог намагався йти в наступ у Харківській області.

Протягом 7 березня росіяни обстріляли 18 населених пунктів Харківської області. Під інтенсивним ворожим вогнем із мінометів, реактивних систем залпового вогню, танків та бойової авіації перебували селище міського типу Дворічна Куп’янського району та місто Вовчанськ Чугуївського району. Поранених немає. Також ворог намагався йти в наступ у районі Гряниківки, але відступив з втратами. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

7 березня окупанти били з важкої артилерії по акваторії Очаківської громади Миколаївської області. Поранених немає. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Авіація Сил оборони України протягом 7 березня завдала сім ударів по районах зосередження сил противника. Також наші захисники збили ворожий безпілотник типу "Орлан-10". Водночас ракетно-артилерійські війська вразили зенітно-ракетну систему Бук-М1-2, п’ять районів зосередження живої сили противника, три склади паливно-мастильних матеріалів та одну радарну систему розвідки та управління "Зоопарк". Про це повідомили в Генеральному Штабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 8 березня: