99 доба російсько-української війни: головні новини станом на ранок 2 червня

02 червня 2022 0
Яніна Климань
Збірна України з футболу перемогла Шотландію, обстріл окупантами Львівської області та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 2 червня.

1 червня Національна збірна України з футболу перемогла Шотландію з рахунком 3:1 на Чемпіонат світу з футболу 2022 року. У фіналі плей-офф Україна зіграє з Уельсом 5 червня.

У ніч на 2 червня окупанти завдали ракетного удару по об'єкту транспортної інфраструктури у Стрийському районі. Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомляє, що внаслідок обстрілів поранення отримали п’ятеро людей

Росіяни готують черговий обстріл освітніх закладів в Донецькій області. Про це повідомляє Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбили 13 атак ворога, знищили два танки, шість артилерійських систем, вісім бойових броньованих машин та чотири ворожих автомобілі. Підрозділи протиповітряної оборони збили 7 БПлА типу “Орлан-10”.

Щонайменше 234 тисячі дітей вивезли з території України до Росії, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації, загинула 261 дитина, 460 – поранені. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.