380 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 10 березня

10 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Миколаївщини та Херсонщини, мародерств на окупованій території, втрати ворога: головне станом на ранок 10 березня.

9 березня о 9:55, 11:53, 12:35, 14:00, 16:40, 16:52 росіяни завдали мінометних ударів по акваторії Очаківської громади та о 14:50 по Куцурубській громаді, що на Миколаївщині. Обійшлося без поранених та загиблих. Про це повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

9 березня російські загарбники 79 разів обстріляли територію Херсонщини, випустивши по області понад 400 снарядів. Армія рф дев’ять разів била по житлових кварталах Херсона. Про це повідомили у Херсонській ОВА.

Протягом доби 9 березня через російські обстріли на Херсонщині четверо людей загинули, троє жителів області дістали поранення різного ступеня тяжкості. Серед поранених – 13-річний хлопець. Під час ворожого обстрілу села Велетенське Білозерської громади він отримав осколкові поранення грудної клітини та руки.

У деяких населених пунктах Херсонської області російські окупанти посилили мародерство. Окупанти вивозять награбоване майно, побутову техніку з міста Гола Пристань та села Нова Збур'ївка вантажівками, якими доставляли боєприпаси. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Станом на ранок 10 березня більше ніж 1398 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 464 дитини загинули та понад 934 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Протягом доби 9 березня українські Повітряні сили завдали сім авіаударів по зосередженнях особового складу та військової техніки окупантів. За добу 9 березня підрозділи ракетних військ та артилерії уразили командний пункт, шість разів – зосередження особового складу противника, два логістичні центри, три склади боєприпасів, одну станцію електронної бойових дій та один зенітно-ракетний комплекс.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 10 березня: