324 доба війни в Україні: головне станом на 13 січня

13 січня 2023 0
Максим Михайліченко
Ворог обстріляв Миколаївську та Харківську області, є поранені.

12 січня росіяни завдали удару по Очаківській громаді Миколаївської області. Пошкоджений житловий будинок, та одна людина отримала легкі поранення. Також ворог обстрілював Куцурубську громаду. Руйнування та поранених немає. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.  

13 січня ворог обстріляв Куп’янськ, Стрілечу, Дворічну, Огірцеве, Рідкодуб та інші населені пункти Харківської області. У Куп’янському районі внаслідок ворожого обстрілу пошкоджений п’ятиповерховий будинок, приватні будинки та господарчі споруди. Поранення отримав 75-річний та 68-річний чоловіки, їх госпіталізували в стані середньої тяжкості. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.  

12 січня Авіація сил оборони України завдала 16 ударів по районах зосередження противники, а також п’ять ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Наші воїни збили ворожий літак Су-25 та безпілотний літальний апарат "Орлан-10".

Українські підрозділи ракетних та артилерійських військ уразили три пункти управління, 12 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, ворожий зенітно-ракетний комплекс С-300, три склади боєприпасів, а також три інших важливих об’єктів окупантів.  

Понад 1333 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 13 січня офіційне число дітей-жертв за добу – 453, поранених - 880.  

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 13 січня: