304 доба російсько-української війни: головні новини станом на 24 грудня

24 грудня 2022 0
Нічні ворожі обстріли окупантів у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях, загальні бойові втрати противника.

 У ніч на 24 грудня окупанти завдали ракетного удару по передмістю Запоріжжя, пошкодили будинки та гімназії у Степненській громаді. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.

23 грудня близько 18:00 внаслідок обстрілу смт Дворічна Куп'янського району Харківщини пошкоджень зазнали житловий будинок, господарчі споруди та гаражі.Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У ніч з 23 на 24 грудня понад 60 снарядів росіяни скерували на Нікопольський район Дніпропетровщини. Обстріляли з "Градів", "Ураганів" та важкої артилерії три громади — Мирівську, Марганецьку та Червоногригорівську. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

22 грудня, в Запорізькій області Сили оборони знищили дві артилерійські системи з боєкомплектом. Понад 70 військовослужбовців противника отримали поранення.

Українська авіація протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу і озброєння та військової техніки, удар по позиціях зенітно-ракетного комплексу противника.

Як повідомили у Генштабі Збройних сил України, збили дев'ять ворожих Безпілотних літальних апаратів різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили два пункти управління, два склади боєприпасів та 11 районів зосередження живої сили загарбників.

Cтаном на ранок 24 грудня офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 450. Зросла кількість поранених - 868. Більше ніж 1318 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 24 грудня: