Комунальники збивають бурульки не з усіх дахів багатоповерхівок

03 лютого 2022 0
Через потепління на дахах полтавських будинків почав танути сніг. Полтавці можуть написати звернення до відділу оперативного реагування й комуналки приїдуть, щоб прибрати бурульки або снігові намети з багатоповерхівки.



Так у Полтаві прибирають бурульки з дахів багатоповерхівок. На місце виїжджає спеціальне авто, на якому працівник підіймається під дах і ламає лід.

"Мешканці подають заявки на службу 1580, відділ оперативного реагування їх фіксує, передає нам. Ми погоджуємо з Управлінням житлового-комунального господарства і виїжджаємо, працюємо. Як часто поступають заявки? По-різному, буває десять, дві, три",– розповіла начальниця цеху зеленого будівництва ТОВ "Асфер Груп" Антоніна Чорна.
Перед тим, як розпочати роботу комунальники огороджують територію.

"Щоб убезпечити рух людей, щоб не було травм, бо зазвичай багато хто травмується. Люди ходять не дивлячись", – зазначила комунальниця Ірина Познякова.

Однак, попри сигнальні стрічки є й ті, хто не дотримується правил.

"Я не боюся. Я дивлюся вгору".

"Такі бурульки на голову впадуть, може до роботи не дійду".

"Там бурульки, як вб’є. Страшно. Побачив би, в принципі, іноді звертаю увагу"
.

Жителі будинків, які не обслуговує ЖЕО №2, мають самостійно прибирати бурульки. До прикладу, у цьому ОСББ на даху встановленні спеціальні решітки, які зупиняють талий сніг. Коштують такі пристрої близько 20 тисяч гривень.

"Прості елементи забезпечують дах від того, що у теплі дні сніг не поплив. У кращому варіанті монтуються типовим кабелем, який розігріває карниз. Для того, щоб на них не з’являвся лід", – розповів голова ОСББ "Сковороди, 2А" та "Сковороди, 2В" Костянтин Березницький.

Щороку на прибирання бурульок витрачають від 400 до 600 тисяч гривень.

"З початку року вже відпрацьовано десять будинків. Для того, щоб полтавці ходили вулицями безпечно підрядна організація працює над проблемою демонтажу бурульок", – повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

За останні два роки на Полтавщині не було нещасних випадків через травмування бурульками.