369 доба війни в Україні: головне станом на 27 лютого

27 лютого 2023 0
Максим Михайліченко
Ворог обстріляв Харківщину та Миколаївщину: обстрілом поранений пенсіонер.

Протягом 26 лютого росіяни масово обстрілювали прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів. У місті Вовчанськ один зі снарядів вдарив по приватному подвір’ю. Ударом пошкодили будинок, знищили гараж та господарську споруду. Осколкове поранення отримав 73-річний чоловік. Його госпіталізували у стані середньої тяжкості. У  селі Курилівка Куп’янського району обстрілами пошкодили приватний будинок та гараж. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Удень 26 лютого та вночі 27 лютого російські війська обстріляли з артилерії два населених пункти Куцурубської громади Миколаївської області. Влучання по відкритій території та околицях. Також 26 лютого ворог обстріляв з мінометів акваторію Очаківської громади. Руйнувань та поранених немає. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Авіація Сил оборони України за 26 лютого завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші захисники знищили російський штурмовик Су-25. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили склад боєприпасів та ворожу станцію подавлення супутникового зв’язку.

Загальній бойові втрати ворога станом на ранок 27 лютого: