137 добра російсько-української війни: головні новини станом на 10 липня

10 липня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Донецької та Харківської областей, ухвалили закон про створення ДНК-бази в Україні та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 10 липня.

9 липня увечері окупанти обстріляли ракетами з "Ураганів" п’ятиповерхівку в Часовому Ярі. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. Щонайменше 34 людини перебуває під завалами. У будинку повністю знищені два під'їзди. Вже дістали шість загиблих та п’ять поранених.

9 липня внаслідок обстрілу Харкова трьох цивільних, серед яких дитина, доставили до лікарні, повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Ще чотирьом людям медики надали допомогу на місці.

Українські військові знищили три російські БПЛА, повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Верховна Рада ухвалила закон про створення ДНК-бази в Україні. Це допоможе правоохоронцям розслідувати злочини.

Держдеп США оголосив про виділення майже $368 млн додаткової гуманітарної допомоги для народу України, повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

В окупованому Маріуполі окупанти та колаборанти крадуть вцілілі автомобілі, повідомили в Головному управлінні розвідки МО України.

Станом на ранок 10 липня більше ніж 995 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 347 дітей загинули та понад 648 поранені, повідомили в Офісі Генпрокурора.