371 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 1 березня

01 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківської та Дніпропетровської областей, евакуація з тимчасово окупованого Криму, втрати ворога: головне станом на ранок 1 березня.

28 лютого росіяни обстрілювали місто Куп’янськ, що на Харківщині. Пошкоджень зазнали два житлові будинки, приміщення дитячого садка та пожежно-рятувальна частина Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Під обстрілом також був Міський парк культури та відпочинку, де від отриманих поранень загинув чоловік. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У ніч з 28 лютого на 1 березня росіяни обстріляли чотири громади Нікопольського району Дніпропетровщини — Нікопольську, Марганецьку, Мирівську та Червоногригорівську. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

У місті Нікополь пошкоджень зазнали транспортне та три промислові підприємства, дорожнє полотно, лінії електропередач. У Мирівській громаді є руйнування агрофірми та магазину. Побиті півдесятка будинків та господарських споруд, авто, скутер. Пошкоджень зазнали електромережа та газогін.

Станом на ранок 1 березня більше ніж 1388 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 461 дитина загинула та понад 927 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Фіксують евакуацію окремих категорій громадян із тимчасово окупованого Криму. Військовослужбовці російських окупаційних військ, що дислокуються у селі Перевальне Сімферопольського району, відправляють свої сім’ї в росію. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів, а ракетники та артилеристи уразили дев'ять районів зосередження живої сили та район зосередження озброєння і військової техніки противника, а також дві позиції зенітно-ракетних комплексів, станцію радіоелектронної боротьби та склад боєприпасів.

Загальні бойові втрати росії станом на ранок 1 березня: