452 доба війни в Україні: головне станом на ранок

21 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли Харківщину та Херсонщину: є загиблі та поранені.

20 травня росіяни продовжували завдавати ударів по Харківській області. Близько 14:30 ворог вдарив по Харкову дроном-камікадзе. Безпілотник пошкодив об’єкт інфраструктури. Також ворог обстріляв Куп’янськ. Тут пошкодили будівлі цивільного підприємства та приватний житловий будинок, сталися пожежі. Поранення отримав 44-річний чоловік, його госпіталізували. У селі Нова Гусарівка Ізюмського району на міні "Пелюстка" підірвався 39-річний чоловік, його доставили до лікарні. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Протягом 20 травня російські війська завдали 63 удари по Херсонщині. Загалом по області випустили 314 снарядів. Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Двоє людей загинули, ще двоє отримали поранення. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Авіація Сил оборони України за 20 травня завдала десять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також наші захисники знищили чотири ударних та сім розвідувальних БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири райони зосередження озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, чотири артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще одну важливу ціль ворога. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 21 травня: