На Полтавщині браконьєр наловив риби на понад 10 000 грн

20 червня 2021 0
Ольга Семенко
Правоохоронці виявили на Ворсклі рибного браконьєра.

19 червня близько 6:00 на Ворсклі в межах регіонального ландшафтного парку "Нижньоворсклянський" виявили рибного браконьєра. Про це повідомила пресслужба Полтавського рибоохоронного патруля.

Неподалік села Сокілка Кобеляцької ОТГ чоловік ловив рибу з гумового човна трьома жиловими сітками загальною довжиною 220 метрів. Таким чином він незаконно виловив 32 кг риби: карась сріблястий – 49 екземплярів, лин - 11, судак - 5, плітка - 5 та по одному екземпляру щуки, окуня звичайного та ляща. Сума завданих рибному господарству України збитків становить 10 089 грн.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу для спільного документування грубого порушення Правил рибальства, яке містить ознаки кримінального проступку. На чоловіка склали протокол за ч. 4 ст. 85 (Грубе порушення правил рибальства) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Човен, сітку та рибу вилучили до відповідного рішення суду. 

Інформацію про подію внесли до Єдиного реєстру досудових рішень за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

фото: пресслужба Полтавського рибоохоронного патруля