451 доба війни в Україні: головне станом на ранок 20 травня

20 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли Харківську та Херсонську області: є загиблі та поранені.

Протягом 19 квітня російські війська обстрілювали Харківську область. У Куп’янську обстрілами пошкодили три житлові будинки та господарчі споруди. У селі Петропавлівка Куп’янського району від ворожого обстрілу загинув 65-річний цивільний чоловік. У селі Синьківка того ж району, отримав поранення 43-річний мирний житель. Місто Вовчанськ зазнало масованих обстрілів. Пошкодили чотири житлові будинки та господарчі споруди. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За 19 травня росіяни здійснили 53 обстріли Херсонської області. Загалом по території області випустили 311 снарядів. Ворог поцілив у житлові квартали населених пунктів області, територію та будівлю автозаправної станції у Бериславському районі. Поранених та загиблих немає. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

20 травня російські війська запустили 18 іранських дронів-камікадзе "Shahed-136/131", які прямували на Київщину. Усі безпілотники знищені засобами протиповітряної оборони. Також наприкінці доби 19 травня, на східному напрямку збили два дрони-камікадзе "Shahed". А на південному напрямку знищили розвідувальний БпЛА "Мерлін". Протягом 19 травня українська авіація здійснила до 30 вильотів на вогневе ураження та винищувальне авіаційне прикриття. Про це повідомили в Повітряних Силах Збройних Силах України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 20 травня: