282 доба російсько-української війни: головне станом на 2 грудня

02 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини, Харківщини та Запоріжжя, втрати ворога: головні новини станом на ранок 2 грудня.


У ніч з 1 на 2 грудня росіяни били по Нікопольському району Дніпропетровщини з важкої артилерії. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

По Нікополю та Марганецькій громаді випустили майже 40 снарядів. Люди вціліли.

У ніч з 1 на 2 грудня ворог завдав ракетного удару по Запоріжжю. Метою було руйнування промислової та енергетичної інфраструктури міста. Внаслідок влучання зайнялася пожежа, її оперативно загасили. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Протягом доби вороги обстрілювали Куп’янський район Харківщини. На місцях влучань виникали пожежі в гаражах, горіли авто, господарчі споруди. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Близько півночі у селі Клугино-Башкирівка Чугуївського району Харківщини окупанти влучили ракетою С-300 в житловий будинок. Поранення отримала жінка 67 років, її доставили до медзакладу та надали допомогу, пацієнтка продовжить лікування амбулаторно. Ще одній 24-річній жінці надали допомогу на місці. Внаслідок влучання є часткові руйнування п’ятиповерхового житлового будинку.

Станом на ранок 2 грудня більше ніж 1293 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 441 дитина загинула та понад 852 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Протягом минулої доби наші воїни збили один безпілотний літальний апарат типу “Орлан-10”. Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, район зосередження особового складу та озброєння і військової техніки, а також п’ять інших важливих об’єктів окупантів. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 2 грудня: