Вартість проїзду у громадському транспорті має бути 13 гривень, – приватний перевізник

13 квітня 2021 0
У Полтаві планують збільшити вартість проїзду у громадському транспорті. Поки не вирішили, скільки буде коштувати проїзд. Однак, приватні перевізники вважають, що проїзд має коштувати 13 гривень.


Проїзд у громадському транспорті Полтави планують підвищити. Поки не говорять на скільки саме, однак вже розглядають це питання. Все через великі витратити на паливо, електроенергію та технічне обслуговування транспорту.

"Всі складові тарифу піднялись в ціні, то як вважаєте потрібно підіймати в ціні чи ні? Поки ще немає ніяких розрахунків й підрахунків. Поки це перспектива на рік й це питання будуть розглядати", – розповів головний спеціаліст транспортного відділу Юрій Хоменко.


Наразі вартість проїзду в маршрутці сягає п’яти гривень, а ось у тролейбусі – три гривні.

Попри таку вартість проїзду не всі полтавці задоволенні умовами в яких доведеться їздити.


"Техніка застаріла й ржава. Двері можуть відкритися просто під час руху", – сказав полтавець Іван Кас'ян.
"Маршрутки розвалюються й не дуже комфортно. Особливо, якщо їдеш з дітьми. Я взагалі, вважаю, що вони не відповідають вимогам. Тролейбуси ще трішки відповідають, але точно не маршрутки. Звичайно є нові, класні, але їх дуже мало", – вважає полтавка Юлія Глибооцька.
"Я більше користуюся громадським транспортом, то тут мене задовільняє, а ось приватні перевізники, то вибачте там не ввічливі люди, брудно й сидіння жахливі. Хотілось би звичайно краще", – сказала полтавка.

Один із приватних перевізників каже, що вартість проїзду має піднятися у два з половиною рази.
"За нашими розрахунками це трохи більше за 13 гривень. На сьогодні вже й "Рута" не виживає на маршрутах. Тариф п’ять гривень не відповідає реаліям сьогодення", – повідомив директор ТОВ "Єробус-Полтава" Михайло Костов. Вартість проїзду востаннє змінювалась у 2018 році.


Тоді за проїзд платили по чотири та дві гривні. А ось у 2019 році ціна вже стала – по п'ять та три гривні. Однак, з того часу в полтавському транспорті нічого не змінилося. Тому якщо вартість підвищать знову, навряд чи можна очікувати на комфортні автобуси та тролейбуси.

Анастасія Гонтаренко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення