376 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 6 березня

06 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Дніпропетровщини, втрати ворога: головне станом на ранок 6 березня.

5 березня окупанти обстрілювали населені пункти Куп'янськ, Стрілеча, Огірцеве, Дворічна Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів Харківщини. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Біля села Бударки Чугуївського району російський боєприпас, попередньо, протитанкова керована ракета, влучив у цивільний автомобіль "Нива". Загинуло подружжя – 48-річний чоловік та 45-річна жінка.

У ніч з 5 на 6 березня росіяни атакували Дніпропетровщину чотирма безпілотниками, ймовірно, це були "Shahed". Військові з повітряного командування "Схід" їх знищили.

6 березня після 6:00 агресор вдарив по Нікопольському району. Спрямував важку артилерію по Червоногригорівській громаді та місту Нікополь. Попередньо, люди лишились неушкоджені.

Станом на ранок 6 березня більше ніж 1395 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 464 дитини загинули та понад 931 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

У місті Волноваха, що на Донеччині, окупанти облаштували базу для ремонту пошкодженої техніки в місцевому професійно-технічному училищі. Студенти змушені брати участь у ремонтних роботах. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

5 березня українські Повітряні сили завдали 12 авіаційних ударів по районах зосередження окупантів, ракетно-артилерійські підрозділи уразили три командні позиції, чотири райони зосередження та одну позицію систем протиповітряної оборони ворога.

Загальні бойові втрати росії станом на ранок 6 березня: