524 доба війни в Україні: головне станом на ранок 1 серпня

01 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли Харківщину та Херсонщину: є загиблі та поранені.

1 серпня близько опівночі росіяни атакували іранськими дронами-камікадзе "Shahed" Харків. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.  

Є влучання у триповерховий гуртожиток у Салтівському районі. Ударом зруйнували два поверхи, сталася пожежа. Поранених та загиблих немає.  

Також три прильоти прийшлись по спортивному комплексу в Шевченківському районі. Пошкоджена двоповерхова будівля. Отримав поранення та був госпіталізований 63-річний охоронець.  

Протягом 31 липня росіяни здійснили 51 обстріл Херсонщини. Загалом ворог випустив 260 снарядів різного типу. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.  

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, адміністративну будівлю та навчальний заклад у Херсонському районі, територію підприємства у Бериславському районі.  

Четверо людей загинули, 18 отримали поранення, серед них одна дитина.  

Авіація Сил оборони України за 31 липня завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника та три по зенітно-ракетних комплексах ворога. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.  

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили п'ять зенітно-ракетних комплексів противника, важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Солнцепьок", п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та п'ять районів зосередження особового складу ворога.  

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 1 серпня: