Чи освячуватимуть цьогоріч паски в лубенських церквах

26 квітня 2021 0
Лубенська влада разом зі священнослужителями вирішила, як цьогоріч відбудеться освячення пасок.

За умови дотримання всіх карантинних вимог, лубенці зможуть цього року освятити великодні кошики. Таке рішення ухвалили за результатами зустрічі Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка зі священнослужителями громади, що відбулася 22 квітня.

Під час неї обговорили питання підготовки до Великодніх свят, що проводитимуться з суворим дотриманням карантинних обмежень. Про це повідомили в Лубенській міській раді.

Спілкуючись з духовенством, Олександр Грицаєнко звернув увагу на те, що найголовніше у період святкування Великодня – це безпека мешканців громади та запобігання зростанню й без того вкрай загрозливої статистики захворюваності на COVID-19, надто у період, коли на території Полтавської області запроваджено "червону зону". Саме тому священнослужителі мають зважити на це під час проведення святкових служб у церквах та храмах Лубенської громади.

Також під час спілкування велася мова про потребу вакцинації духовенства, адже саме вони потрапляють до групи ризику, тісно спілкуючись з громадянами у період відзначення Великодніх свят та під час проведення богослужінь. У разі прийняття такого рішення, останні можуть звернутися до центрів ПМСД. Як повідомили присутні представники духовенства Лубенщини, дехто з них уже зробив щеплення проти Covid-19.