На Полтавщині судитимуть двох державних зрадників

04 березня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області судитимуть двох державних зрадників, уродженців Донеччини. Українські захисники затримали чоловіків на східному напрямку.

На Полтавщині судитимуть двох уродженців міста Горлівка Донецької області. Чоловіків затримали на східному напрямку оборонці України. Про це повідомили в Управлінні Служби безпеки України у Полтавській області.

У лютому 2022 року уродженці Донеччини добровільно вступили до лав т.зв. "131 стрілкового батальйону третьої окремої гвардійської мотострілецької Горлівської ордена Республіки бригади Народної міліції "ДНР" на посади стрільців, отримали форму і військове спорядження, автомати й патрони до них.

Чоловіки виконували вказівки російських командирів, носили форму російського зразка, здійснювали окупацію та інженерно-технічне облаштування ворожих позицій, забезпечували візуальне спостереження.

Як повідомили у Полтавській обласній проуратурі, один із обвинувачених займався евакуацією поранених і вбитих військовослужбовців країни-агресора та учасників незаконного збройного формування.

Фігурантам повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1, ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Наразі обоє перебувають під вартою.