Полтавський ЦНАП не встиг відкритися, як вже руйнується

26 серпня 2021 0
У Полтаві ЦНАП збудували у вересні минулого року, однак досі він не працює. Попри це сама будівля вже починає руйнуватися. Тут розбита плитка, а також іржаві конструкції. На будівництво споруди витратили понад 80 мільйонів гривень.


Розбита плитка та іржа на конструкціях. Ще не встиг відкритися полтавський ЦНАП, а вже місцями руйнується.

Тактильна плитка біля будівлі взагалі не прикріплена.

Підрядник, який займався будівництвом ЦНАПу запевняє, що проблем зі станом будівлі немає.

"Я думаю, що це – неправда. Я буквально вчора там був. Все шикарно. Тому це – неправда. Була ситуація пів року тому, пов’язана з якістю плитки. Це від виробника. Нам завод надав іншу плитку, ми її змінили безплатно", – сказав підрядник Володимир Гуцуляк.

У полтавців думка про цю споруду різниться.

"Завуальовано – погано зробили. Інакше не скажу. Повсюди пониження має бути. Так само, покладена тактильна плитка косоруко. Вважаю, що все це потрібно переробити", – сказала полтавка Тетяна Володимирівна.

"Якщо збудували, значить так потрібно", – додала полтавка.

Краще б дитячий майданчик зробили, – розповів полтавець.
А все це?запитали ми.
Воно не потрібне, – відповів полтавець.

"Побудувати, то побудували. Просто чекаємо на відкриття. Можливо тут буде зручно", – розказала полтавка Людмила Мироненко.

Будівництво ЦНАПу завершили у вересні минулого року. Наразі у будівлі не працює жоден поверх, всередині проводяться ще деякі ремонтні роботи. Загалом вартість ЦНАПу сягає понад 80 мільйонів гривень.Також область планує замовити охорону будівлі на понад 760 тисяч гривень.

"Вона на балансі обласної ради, всі поточні ремонти та дефекти виконуватимуть комунальним підприємством обласної ради. Велике прохання до мешканців Полтави – не обписуйте, будь ласка, нам будівлю", – прокоментувала начальниця управління містобудування й архітектури Департаменту будівництва Полтавської ОДА Ірина Особік.

Вже з 1 вересня обіцяють відкрити третій поверх Центру, однак без надання адміністративних послуг.