447 доба війни в Україні: головне станом на ранок 16 травня

16 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Ворог обстрілював Харківщину та Херсонщину: є загиблі та поранені, серед останніх є дитина.

Протягом 15 травня росіяни обстрілювали населені пункти Харківської області. Селище міського типу Дворічна зазнало артобстрілу, від якого загинули цивільні чоловік та жінка. Також окупанти масово обстрілювали місто Вовчанськ. Тут обстрілом пошкодили щонайменше три житлові будинки, господарчі споруди та будівлю місцевої лікарні. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За 15 травня російські війська обстріляли Херсонську область 80 разів. Загалом випустивши 407 снарядів по області. Окупанти поцілили в житлові квартали населених пунктів області та заклад освіти у місті Херсон. Шестеро людей отримали поранення, серед них одна людина. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Уночі 16 травня росіяни здійснили ракетний обстріл України. Загарбники випустили 18 ракет з північного, південного та східного напрямків. З шести літаків МІГ-31К випустили шість гіперзвукових ракет "Кинджал", з кораблів у Чорному морі випустили дев’ять крилатих ракет "Калібр", а також запустили три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М"). Усі 18 ракет знищили наші захисники. Крім того, сили протиповітряної оборони збили шість ударних безпілотників “Shahed-136/131” та три розвідувальні дрони "Орлан-10" та "SuperCam". Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 16 травня: