305 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 25 грудня

25 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини та Сумщини, тиждень комендантської години на тимчасово окупованій території Запорізької області, загальні бойові втрати ворога: головні новини станом на ранок 25 грудня.

У ніч з 24 на 25 грудня окупанти накрили з важкої артилерії місто Нікополь, що на Дніпропетровщині. Наразі рятувальники обстежують уражені території та з’ясовують наслідки атаки. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

24 грудня ворог завдав 87 ударів по прикордонню Сумщини: Білопільській, Середино-Будській, Ворожбянській та Новослобідській громадах. Унаслідок влучань руйнувань зазнали об’єкти цивільної інфраструктури. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Більше ніж 1318 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 25 грудня офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 450. Не зазнали змін і дані щодо поранених - 868.

На тимчасово окупованій території Запорізької області росіяни посилюють режимно-адміністративні заходи. У місті Василівка окупанти ввели комендантську годину в період з 28 грудня 2022 по 4 січня 2023 року. Працівникам екстрених служб видають спеціальні перепустки, а іншим місцевим жителям забороняють залишати житло та переміщуватися по місту. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Наша авіація протягом минулої доби завдала чотири удари по районах зосередження загарбників.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили чотири пункти управління, три райони зосередження живої сили противника, зенітний ракетний комплекс С-300 та ще три важливі об’єкти окупантів.

Загальні бойові тврати країни-агресора станом на ранок 25 грудня: