337 доба війни в Україні: головне станом на 26 січня

26 січня 2023 0
Максим Михайліченко
Ворог обстріляв Дніпропетровщину, Харківщину та Миколаївщину, США передають танки.

Вночі 26 січня росіяни поцілили в промислове підприємство у Дніпрі. Поранених немає. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Протягом 25 січня ворог обстріляв Очаківську громаду Миколаївської області з мінометів та систем реактивно залпового вогню. Обійшлося без поранених та загиблих. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

25 січня російські війська обстріляли Куп'янський, Чугуївський та Харківський райони Харківської області. Пошкодили житлові будинки, магазин запчастин, об’єкти цивільної інфраструктури, господарчі споруди та заклад освіти. Поранених немає. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

25 січня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що його країна передасть Україні 31 танк Abrams M1 в рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження ворога та два удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також наші війська знищили два ворожі літаки Су-25, гелікоптер Ка-52, чотири безпілотники "Орлан-10" і один - типу "Суперкам". Про це повідомив речник Генерального Штабу Збройних Сил України Олександр Штупун.

Понад 1376 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 26 січня офіційне число дітей-жертв за добу – 459, поранених - 917.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 26 січня: