377 доба війни в Україні: головне станом на 7 березня

07 березня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли Харківську та Миколаївську області.

Протягом 6 січня росіяни обстрілювали Харківську область. Зокрема, під вогонь окупантів потрапили: село міського типу Козача Лопань, місто Вовчанськ, смт Дворічна та інші населені пункти. У смт Козача Лопань Харківського району ворог вів вогонь із реактивних систем залпового вогню. Обстрілом пошкодили щонайменше чотири житлові будинки, господарські споруди та гараж. Також пошкодили місцеву пожежну частину. У селі Лиман Чугуївського району обстрілом пошкодили навчальний заклад. У місті Вовчанськ зруйнували житлові будинки. Поранених немає. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

6 березня росіяни завдали артилерійський та мінометний обстріл по акваторії Очаківської громади Миколаївської області. Поранених немає. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Авіація Сил оборони України за 6 березня завдала 15 ударів по районах зосередження окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції. Наші захисники збили ворожий літак Су-25 та ще вісім безпілотників різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, вісім районів зосередження противника, два засоби протиповітряної оборони ворога, артилерійський підрозділ на вогневих позиціях, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію окупантів. Про це повідомили в Генеральному Штабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 7 березня: