На Полтавщині затримали чоловіка, який причетний до пограбувань та зґвалтування жінки

10 липня 2022 0
Яніна Климань
У Кременчуці виявили місцевого жителя, якого підозрюють у двох пограбуваннях та зґвалтуванні жінки.

У Кременчуці поліція затримала чоловіка, який причетний до скоєння двох пограбувань та зґвалтування місцевої жительки. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Затриманого підозрюють у заволодінні велосипедом 38-річного жителя Кременчука, а також у зґвалтуванні 37-річної жінки та привласненні її мобільного телефона. Обидві жертви злочинів звернулися до Кременчуцького райуправління поліції вранці 7 липня.
Поліціянти встановили причетність до злоченів 39-річного кременчужанина з кримінальним минулим. Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зібрані докази спрямували на судові експертизи. Фігурантові вже повідомили про підозру у скоєнні двох пограбувань. Також вирішують питання про повідомлення йому про підозру у зґвалтуванні та обрання запобіжного заходу. Окрім того, встановлюють його можливу причетність до аналогічних злочинів на території міста та району.

Здійснюють розслідування за ч. 4 ст. 186 (Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу України.