372 доба війни в Україні: головне станом на 2 березня

02 березня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли Дніпропетровську та Харківську області.

Протягом 1 березня росіяни обстріляли населені пункти Харківської області. Ворог з артилерії, реактивних систем залпового вогню та мінометів обстріляв місто Куп’янськ, селище Ківшарівка та Великий Бурлук, села Красне, Глибоке, Стрілеча, Червона Зоря та інші. У районі села Бударки ворог застосував безпілотник з бойовим навантаженням. Обстрілами пошкодили житлові будинки та господарчі споруди. У селі Кіндрашівка Куп'янського району обстрілом з РСЗВ пошкодили адміністративну будівлю. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Уночі 2 березня ворог обстріляв Нікополь та Червоногригорівську громаду Дніпропетровської області. Обстрілами пошкодили котельну дитячого садка, кілька магазинів, аптеку, вісім багатоповерхівок, п’ять гаражів, та три авто. Обірвали лінії електропередач та понівечили водогін. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Авіація Сил оборони України протягом 1 березня завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також, наші захисники збили ворожий безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10". Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один район зосередження противника, два склади боєприпасів та три інших важливих об’єкти ворога. Про це повідомили в Генеральному Штабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 2 березня: