373 доба війни в Україні: головне станом на 3 березня

03 березня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли Миколаївщину та Харківщину: є загибла літня жінка.

2 березня росіяни з артилерії та мінометів обстрілювали прикордонні населені пункти Харківської області. Унаслідок ракетного удару по Куп'янську, попередньо із зенітно-ракетного комплексу С-300, зруйнували адміністративну будівлю та заклад охорони здоров'я. У селі Подоли Куп'янського району ворог обстрілював приватні домоволодіння. Загинула 73-річна жінка. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Уночі 3 березня російські війська завдали удару по місту Очаків Миколаївської області. Ударом пошкодили лікувально-профілактичний заклад та дошкільний навчальний заклад. Поранених немає. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Авіація Сил оборони України за 2 березня завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили ворожий штурмовик Су-25, гелікоптер Мі-24 та сім безпілотників (один - типу "Суперкам", два – "Орлан" та чотири – "Ланцет"). Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили шість районів зосередження противника та склад його боєприпасів. Про це повідомили в Генеральному Штабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 3 березня: