374 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 4 березня

04 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Дніпропетровщини, втрати ворога: головне станом на ранок 4 березня.

3 березня росіяни обстрілювали населені пункти Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів Харківської області. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У місті Куп'янськ пошкоджень зазнали дев’ять житлових будинків, медзаклад. У місті Вовчанськ Чугуївського району руйнувань зазнав житловий будинок. У селі Берестове Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу поранення отримав 52-річний чоловік, у стані середньої тяжкості його госпіталізували.

У ніч з 3 на 4 березня росіяни накрили артилерійським обстрілом Марганецьку громаду Нікопольського району Дніпропетровської області. Вранці 4 березня — Нікополь. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

У Нікополі пошкоджень зазнали приватне підприємство, чотири будинки, лінія електропередач.

Авіація Сил оборони за добу завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили ворожий літак Су-34 та безпілотний літальний апарат типу "ZALA".

Станом на ранок 4 березня більше ніж 1391 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 462 дитини загинули та понад 930 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, три райони зосередження противника, склад боєприпасів, два склади паливно-мастильних матеріалів, а також станцію радіоелектронної боротьби ворога.

Загальні бойові втрати росіян станом на ранок 4 березня: