375 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 5 березня

05 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Миколаївської та Херсонської областей, втрати ворога: головне станом на ранок 5 березня.

4 березня о 08:45, 11:00 та 16:08 росіяни завдали артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади, що на Миколаївщині. Обійшлося без поранених та загиблих. Про це повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

4 березня російські загарбники 78 разів обстріляли територію Херсонщини. По мирних населених пунктах області випустили майже 360 снарядів з мінометів, реактивних систем залпового вогню, артилерії, танків та безпілотних літальних апаратів. Про це повідомили у Херсонській ОВА.

Армія рф 11 разів атакувала житлові квартали Херсона. Ворожі снаряди поцілили у державне підприємство та домівки херсонців.

4 березня на Херсонщині через російські обстріли загинула одна людина, ще три особи дістали поранення.

Станом на ранок 5 березня більше ніж 1393 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 462 дитини загинули та понад 931 отримала поранення різного ступеню тяжкості.

Авіація Сил оборони за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також два удари по зенітно-ракетних комплексах, один – по складу боєприпасів противника та один – по автомобільному мосту. Також захисники збили чотири розвідувальні та ударні безпілотні літальні апарати різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три райони зосередження противника, дві позиції зенітно-ракетних комплексів, а також дві станції радіоелектронної боротьби ворога.

Загальні бойові втрати росії станом на ранок 5 березня: