361 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 19 лютого

19 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Дніпропетровщини, бойові втрати ворога: головне станом на 19 лютого.

18 лютого російські війська обстрілювали населені пункти Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів Харківщини. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У смт Ківшарівка Куп'янського району внаслідок обстрілів отримали поранення 53-річний чоловік та 57-річна жінка. Поранених госпіталізували в стані середньої тяжкості.

У Вовчанську Чугуївського району ворожий снаряд влучив у приватний будинок. Загинув чоловік.

У ніч з 18 на 19 лютого росіяни обстріляли місто Нікополь, що на Дніпропетровщині. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Унаслідок обстрілу пошкоджень зазнали одноповерховий та чотири багатоповерхові будинки, приватне підприємство та лінія електропередач.

Станом на ранок 19 лютого  більше ніж 1385 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 461 дитина загинула та понад 924 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

У тимчасово окупованій автономній республіці Крим зростає невдоволення родичів мобілізованих до російської армії. Одна з основних причин - відсутність у військових ротацій та відпусток понад пів року. Офіцери окупаційних військ пропонують відпустку сержантам та рядовим за хабар у тисячу доларів. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також по позиції зенітно-ракетного комплексу.

Сили протиповітряної оборони за добу збили дві крилаті ракети типу "Калібр", а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один район зосередження живої сили противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 19 лютого: