Директорку однієї з агенцій Полтавщини підозрюють у привласнення гуманітарної допомоги на понад 200 тис. грн

11 листопада 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області директорка агенції прийняла гуманітарну допомогу від іноземної організації для переселенців й не повідомила про це, чим привласнила товари на суму понад 200 тис. грн.

Директорці однієї з агенцій Полтавщини повідомили про підозру у привласненні чужого майна, яке було ввірене особі та перебувало в її віданні, вчинене в умовах воєнного стану, а також підробленні офіційного документа, що видається установою, та використанні завідомо підробленого офіційного документа (ч. 4 ст. 191,  ч. ч. 1, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України). 

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, у травні 2022 року директорка не повідомила працівників Полтавської обласної військової адміністрації, відповідальних за прийом та видачу гуманітарної допомоги, про отримання від іноземної організації допомоги для вимушених переселенців із Сумської та Харківської областей.

Йдеться про продукти харчування, медичне устаткування, дитячий одяг, взуття, постільну білизну, засоби гігієни тощо. 

Загальна вартість товарів гуманітарної допомоги – понад 200 тис. грн.

Жінка розпорядилася товарами на власний розсуд та з метою приховування протиправної діяльності підробила акт видачі гуманітарної допомоги одній із військових частин.

Наразі до суду направили клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.