386 доба війни в Україні: головне станом на 16 березня

16 березня 2023 0
Максим Михайліченко
Ворог обстріляв Харківську та Херсонську області: є поранені.

Протягом 15 березня росіяни здійснили 88 обстрілів Херсонської області з важкої артилерії та реактивної системи залпового вогню "Град". Сам Херсон обстріляли п’ять разів. 16 снарядів влучили у житлові квартали міста, приватні та багатоквартирні будинки. Поранення отримали троє осіб. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

15 березня окупанти обстрілювали місто Харків та прикордонні населені пункти Харківської області. По Харкову ворог вдарив ракетою із зенітно-ракетної системи С-300. Ударом пошкодили освітній заклад, декілька автомобілів. Також вибух вибив вікна в житловому багатоповерховому будинку. У селі Гатище Чугуївського району пошкодили обстрілом щонайменше три приватних житлових будинки. У селі Леміщено Богодухівського району обстрілом знищили сім приватних будинків та об’єкт інфраструктури. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Авіація Сил оборони України протягом 15 березня завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші воїни збили ворожий літак Су-25 та 13 безпілотних літальних апаратів різного типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також дві радіолокаційні станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 16 березня: