425 доба війни в Україні: головне станом на ранок 24 квітня

24 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
Ворог обстрілював Харківську та Запорізьку області: є руйнування житлових будинків.

23 квітня росіяни обстрілювали Харківську область. Під ворожим вогнем перебували райони населених пунктів Гоптівка, Зелене, Нескучне,  Бударки, Мілове, Красне Перше, Вовчанськ, Дворічна, Гряниківка, Лиман Перший, Кислівка та інших. Масштабних руйнувань, поранених та вбитих немає. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації.

23 квітня окупанти завдавали удару по Запорізькій області. Зокрема ворог атакував з різних видів озброєння Оріхів, Гуляйполе, Рівнопілля та ще 17 міст і сіл. Загалом по області прийшлось 94 артилерійських обстріли, один ракетний удар, чотири авіаудари, три обстріли з реактивних систем залпового вогню та десять ударів із застосуванням безпілотників. Є руйнування житлових будинків та складів агропідприємства. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Авіація сил оборони України за 23 квітня завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів. Також наші захисники збили два ворожих розвідувальних безпілотники типу "Мерлін" та один – "Орлан-10", а також вісім дронів-камікадзе типу "Ланцет". А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три станції радіоелектронної боротьби противника. Про це повідомили в Генеральному Штабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 24 квітня: