249 доба російсько-української війни: головне станом на 30 жовтня

30 жовтня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровщини, черговий обмін полоненими між рф та Україною й загальні втрати ворога протягом доби.

В ніч з 29 на 30 жовтня росіяни обстріляли з важкої артилерії Нікополь Дніпропетровської області. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. У місті понівечені десять багатоповерхових та приватних будинків, господарські споруди та газогін.

29 жовтня російського полону вдалося повернути ще 52 українців. Серед визволених - ті, хто був полонений окупантами в Маріуполі, на "Азовсталі", на Харківщині, Донеччині, у Бучі на Київщині, на острові Зміїний та на ЧАЕС.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 32 удари. З них 23 - по районах зосередження озброєння та військової техніки, три - по взводних опорних пунктах, а також шість - по позиціях протиповітряної оборони противника. Воїни української протиповітряної оборони збили ракету Іскандер-К та дві ворожі БпЛА "Орлан -10".

Підрозділи ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили шість районів зосередження озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, два засоби протиповітряної оборони та дев'ять інших важливих військових об’єктів противника.

Станом на ранок 30 жовтня більше ніж 1253 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. 430 дітей загинули та понад 823 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 30 жовтня: