296 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 16 грудня

16 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровської та Запорізької областей, втрати ворога: головні новини станом на ранок 16 грудня.

У ніч з 15 на 16 грудня російські окупаційні війська вдарили по Марганецькій громаді Нікопольського району, що на Дніпропетровщині. Накрили її вогнем з важкої артилерії. Люди вціліли. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної адміністрації Валентин Резніченко.

Росіяни випустили з літака дві ракети на місто Оріхів Запорізької області, внаслідок чого поранення отримали двоє працівників місцевого КП "Водоканал". Один із них наразі у важкому стані. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

15 грудня авіація Сил оборони завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Українські захисники збили два безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10". Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили п`ять пунктів управління, чотири райони зосередження особового складу противника, шість артилерійських позицій, два склади боєприпасів, а також склад пально-мастильних матеріалів.

Станом на ранок 16 грудня більше ніж 1308 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. 449 дітей загинули та понад 859 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 16 грудня: