370 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 28 лютого

28 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Миколаївщини, життя цивільних на окупованій території, втрати ворога: головне станом на ранок 28 лютого.

27 лютого близько 12:00, внаслідок обстрілу села Вовчанські Хутори Чугуївського району Харківщини, пошкоджень зазнали вісім житлових будинків та господарчі споруди. Обійшлося без поранених. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

27 лютого об 11:05, 16:05, 16:40, 18:23 та 28 лютого о 6:59 ворог завдавав ударів з реактивних систем залпового вогню та інших видів артилерії по акваторії Очаківської громади та узбережжю Куцурубської громади, що на Миколаївщині. Поранених немає. Про це повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

На тимчасово окупованій території Херсонщини росіяни обмежують пересування цивільного населення. Зокрема, в’їзд в село Промінь дозволяють тільки громадянам з місцевою реєстрацією та за наявності спеціальної перепустки. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Станом на ранок 28 лютого більше ніж 1388 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 461 дитина загинула та понад 927 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

27 лютого підрозділи Сил оборони знищили 11 іранських ударних безпілотних літальних апаратів типу "Шахед-136" та один — типу "Зала".

Наша авіація завдала чотири удари по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, два райони зосередження живої сили противника та дві позиції протиповітряної оборони.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 28 лютого: