295 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 15 грудня

15 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Дніпропетровщини, бойові втрати ворога: головні новини станом на ранок 15 грудня.

14 грудня окупанти завдавали ударів по позиціях українських військ на Куп’янському напрямку, в районах населених пунктів Червона Зоря, Красне, Стариця, Дворічна та Новомлинськ, що на Харківщині. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У смт Ківшарівка Куп’янського району, внаслідок обстрілів, 63-річна жінка отримала осколкове поранення. Її госпіталізували в середньому стані.

14 грудня близько 23.45 у місті Куп’янськ внаслідок обстрілу із ЗРК С-300 пошкоджень зазнав об’єкт критичної інфраструктури.

Вночі та вранці 14 грудня росіяни били по Нікопольському району Дніпропетровщини з "Градів" та важкої артилерії. Потерпали Мирівська, Марганецька та Червоногригорівська громади. Туди прилетіли щонайменше 40 ворожих снарядів. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

У Марганецькій громаді є руйнування приватного житла та господарських споруд. Пошкоджень зазнав газогін.

Станом на ранок 15 грудня більше ніж 1303 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 447 дітей загинули та понад 856 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

14 грудня українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та п’ять ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 15 грудня: