Жителі Полтавщини отримають матеріальну допомогу на понад 8 млн грн

25 грудня 2023 0
Яніна Климань
На Полтавщині спрямують матеріальну допомогу сімʼям загиблих військових, онкохворим та людям, житлові будинки яких були пошкоджені внаслідок ворожої атаки.

777 жителів Полтавщини отримають матеріальну допомогу з обласного бюджету. Загальна сума виплат – понад 8 млн грн.

Зокрема 50 сімʼям загиблих військових нададуть допомогу на майже 2,5 млн грн. 120 військовослужбовцям, які отримали поранення, виплатять від 5 до 20 тисяч гривень залежно від ступеня тяжкості захворювання на 1 млн 425 тис. гривень.

У грудні майже 32 тис. грн з обласного бюджету отримають і три родини з Миргорода, житлові будинки яких були пошкоджені внаслідок ворожої атаки. Люди, чия оселя зазнала руйнувань через ворожий БпЛА в Миргородському районі, також незабаром одержать компенсацію, фахівці опрацьовують документи. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

На комісії позитивно розглянули заяви 278 жителів області щодо виплати допомоги на лікування, зокрема й онкозахворювань, для 228 дорослих і семи дітей. Серед звернень і документи 23 переселенців, яким також нададуть виплати на лікування онкозахворювань на 143 тисячі гривень.

Два ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС отримають по 2 тисячі гривень.