Як обрати якісний глінтвейн, аби не стало зле

03 грудня 2021 0
У Полтаві вже почали продавати гарячі алкогольні напої – глінтвейн. Якісний напій повинен містити залишки фруктів, а колір має виглядати природним.



У Полтаві на центральній вулиці вже почали продавати глінтвейн. Алкогольний напій на основі вина та фруктів. Однак, охочих купити глінтвейн вдень немає, хоча більшість від цього напою не відмовились би.

 "Це відносне поняття, якщо на ярмарку або зустрітися з друзями, то випити можна. Але десь один-два і цього буде достатньо", – відповіла туристка Анна Бражник.

"Глінтвейн можна купляти, але поки ще ні. Бо це така річ, яка зігріває, коли мінус п’ять чи десять", – вважає турист Олександр Бражник.

"Я не вживаю алкогольні напої, тому нейтрально до цього ставлюся. Кому подобається, будь ласка, якщо не подобається, то не варто. Це справа кожного", – вважає полтавка Ангеліна Веть.

 "Куштували, ми вдома його самостійно робимо. Вдень можна десь грам 100-150", –
сказала полтавка Наталія Рябко.

"Дуже добре, я його не дуже часто, але вживаю. Мені дуже смачно", – розповіла полтавка Віра Бірюк.

В точках продажу стверджують, що щодня готують свіжий напій.
"Один раз в день, як правило я його варю. Цього вистачає стаканів на 10-20. Вариться воно наступним чином: заливається вино, також додаємо фрукти. Наприклад, у білому це лимон та мандарин. Також використовуємо спеції", – розповів продавець глінтвейну Ілля Павлін.

"Там стоїть пуста бочка, а я готую тут. Тобто це свіже вино, сік, апельсин, лимон й також спеції. Одразу все готує, а ту бочку використовуємо для приваблення гостей", – розповів бариста Іван Аверін.

При виборі глінтвейну слід звертати увагу на колір напою, він повинен мати природний вигляд.

"Перше на що слід звертати увагу – це запах. Він має бути нестороннім та не кислим, тобто присмак недоброякісного вина, яке довго стояло й почало вже заново бродити. Також часточки фруктів повинні залишатися у напої. Близько 15 відсотків від об’єму", – наголосила заступниця завідувача кафедри харчових технологій ПУЕТ Олександра Горобець.

Товарознавці радять купувати глінтвейн лише у тих місцях, де його продають у термосі та із закритою кришкою.

Однак, зловживати цим напоєм не слід, адже при різкій зміні температури, може стати зле.

"Невеликим стаканчиком глінтвейну на сухому вині ви собі не нашкодите. Якщо людина здорова, то наслідків може й не бути, але якщо є цукровий діабет або є проблема з вагою, то можуть бути наслідки", – зазначила дієтологиня Анна Мохонько.

 Зазвичай цей напій користується популярністю під час новорічних свят, але водночас саме в цей період кількість нетверезих водіїв на дорозі збільшується.

"Є така тенденція, що під час святкових днів та вихідних кількість громадян, які напідпитку за кермом зростає. Виявивши порушення патрульний зобов’язаний його зупинити. Якщо при розмові виявили ознаки сп’яніння, тоді вже складається протокол", – повідомила речниця патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.

Аби уникнути неприємних ситуацій рекомендуємо утриматися від алкоголю. А якщо ви все-таки хочете скуштувати глінтвейн, краще обрати безалкогольний варіант.