383 доба війни в Україні: головне станом на 13 березня

13 березня 2023 0
Максим Михайліченко
Окупанти обстріляли Запорізьку та Миколаївську області: є загиблі, серед поранених дитина.

Уранці 13 березня росіяни обстріляли населений пункт Куцурубської громади Миколаївської області. Обстрілом зруйнували житлові будинки. Загинули дві жінки. 7-річну дитину госпіталізували, та двоє людей отримали поранення. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

12 березня окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру Запорізької області. До влади надійшли чотири повідомлення про руйнування будинків, квартир та об’єктів інфраструктури. Також російські загарбники почали вивозити із навчально-тренувального центру Запорізької атомної електростанції навчальне обладнання, на якому проводилось підвищення кваліфікації персоналу. Про це повідомили в Запорізькій ОВА.

Українська авіація протягом 12 березня завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника, а також шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також два склади боєприпасів і склад пально-мастильних матеріалів.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 13 березня: