440 доба війни в Україні: головне станом на ранок 9 травня

09 травня 2023 0
Обстріли Київщини, Херсонщини, Дніпропетровщини, Харківщини, загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 9 травня.

8 травня російські окупанти 46 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 320 снарядів з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Про це повідомили у пресслужбі Херсонської обласної військової адміністрації.

В ніч з 8 на 9 травня у Дніпрі уламки російської ракети впали на чотириповерхівку. Поранення отримала річна 32-річна жінка, вона у лікарні. Про це повідомили у пресслужбі Дніпропетровської ОВА.

8 травня в одній із громад Київщини внаслідок збиття ракети уламками пошкодили покрівлю приватного житлового будинку. Загоряння оперативно загасили. Мешканці будинку не постраждали. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко

8 травня на Харківщині одна ракета С-300 пошкодила транспортну інфраструктуру і спричинила пожежу в лісопосадці. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

8 травня українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Протягом дня захисники знищили ворожий розвідувальний БпЛА типу “Zala”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили, два склади боєприпасів та ще три важливі ворожих цілі. В ніч з 8 на 9 травня сили Протиповітряної оборони збили 23 з 25 випущених по території України крилатих ракет.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 8 травня: