448 доба війни в Україні: головне станом на ранок 17 травня

17 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські загарбники обстрілювали Харківщину та Херсонщину. Загальні бойові втрати росіян досягли 200 тисяч.

Протягом 16 травня росіяни здійснили 140 обстрілів Харківської області. Унаслідок обстрілу міста Куп’янськ загинув 50-річний цивільний чоловік. У селі Богуславка Ізюмського району ворожим обстрілом пошкодили щонайменше три приватних житлових будинки, господарчі споруди та об'єкти інфраструктури. Також окупанти намагалися проводити наступальні дії у напрямку Масютівки. Але наші захисники відбили їх атаку, і ворог відступив з втратами. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За 16 травня Херсонська область зазнала 79 обстрілів з боку російських військ. Загалом по території Херсонщини випустили 406 снарядів. Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області та в автозаправну станцію в Бериславському районі. Семеро людей отримали поранення, серед них троє дітей. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Авіація сил оборони України за 16 травня завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також чотири удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Наші воїни знищили десять ударних та шість розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили шість районів зосередження живої сили, три станції радіоелектронної боротьби, чотири склади боєприпасів противника та один пункт пально-мастильних матеріалів окупантів. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Станом на ранок 17 травня загальні бойові втрати ворога досягли 200 тисяч: