У Полтаві шість "підземок" аварійні. Чи будуть їх ремонтувати?

16 квітня 2021 0
Всього у Полтаві є шість підземних переходів, які потребують ремонту. Однак міська рада грошей на це не спрямовує. А у "підземці" на вулиці Гетьмана Сагайдачного ввечері страшно ходити: освітлення тут майже відсутнє.


Обшарпані стіни та абсолютно занедбаний стан. Таких переходів у Полтаві ще п'ять, однак ремонтувати їх навіть не планують.

"Гроші, можливо, на наступній сесії спрямують. На сьогодні на сесії міської ради не спрямовували кошти на ремонт", – сказав заступник начальника управління житлово-комунального господарства Костянтин Малько.

Пішоходи намагаються ходити тут менше, адже освітлення майже немає. А вночі – взагалі відсутнє. Спускатися сходинками вже лячно. (мои видосики)

А дірки тут настільки великі, що може навіть пролізти людина.

Все не так, і стеля не так, і підлога, і взагалі, освітлення, – сказала полтавка Віталія Виповська.
– Страшно тут ходити? – запитали ми.
– Я не так часто ходжу, але думаю так, якщо вночі
, – відповіла полтавка Віталія Виповська.

"Раніше, коли тут були магазини, було більш людно, красиво, приємно. І мене дивує той факт, що в такому стані перехід перебуває вже доволі довго, проте ніхто нічого не робить", – зазначила полтавка Ірина Копачинська.

 Тут наразі працює єдиний продуктовий магазин.

"Я не звертаю уваги. Нічого за нього не скажу, бо я зайшла і сиджу тут цілий день у магазині", – сказала продавчиня.

 Засікаємо скільки часу потрібно аби пройти підземний перехід (00086)

Для того аби молода людина пройшла тут повільним кроком потрібна 1 хвилина 27 секунд.

 Трохи далі дорогою є ще один перехід.

"Тут ще й сиро, тому що це – підвал, підземний перехід, вода. Через те що ремонтували Європейську, не доробили борти й дуже тече вода прямо отак крапає", – зазначила працівниця кав'ярні Ірина Казирід.

 Для прикладу, в Івано-Франківську занедбані приміщення перероблюють під арт-простір. Так з підвалу зробили "Підземний Перехід "Ваґабундо".

"Це така мистецька територія, яка нагадує підземний перехід. Вона розміщена у підвалі будинку, який має два протилежних входи. І справді, можна пройшовши через нього вийти десь в іншому місці", – розповів співзасновник Підземного Переходу "Ваґабундо" Ростислав Шпук.

 У Полтаві теж без великих витрат можна привести переходи до ладу.

"Спочатку було б добре помити переходи, підготувати їх під фарбування, пофарбувати та залучити молодь, або дітей, або дорослих на конкурс, який би проходив. Та облицювати перехід кращими малюнками або картинами", – зауважила дизайнер інтер'єру Поліна Удод.

 Та поки цього не сталося, місцеві вважають, що пройти 200-300 метрів та перейти на світлофорі – комфортніше та безпечніше.

"Тут по 40-30 хвилин переходити. Так нормально. Як мені сходинками туди й сюди", – сказала полтавка Надія Миколаївна.

"Я ходжу тільки сюди. Мені зручно тут переходити", – відповіла полтавка Катерина Андріївна.

"Мені здається трохи більше часу треба дати для пішоходів, бо тут рух автомобілів дуже інтенсивний", – розповів полтавець Юрій Бабійчук.

 Коли ж вдасться без остраху користуватися "підземкою" невідомо, бо комунальники навіть не знають обсяг робіт, який варто тут виконати.

Ірина Яременко, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення