362 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 20 лютого

20 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Миколаївщині, ситуація на тимчасово окупованій території, втрати ворога: головне станом на 20 лютого.

19 лютого близько 16:30 росіяни обстріляли приватні житлові будинки села Липці Харківського району. Поранення отримали дві жінки 50 та 32 років, їх госпіталізували. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У місті Вовчанськ Чугуївського району Харківщини осколкових поранень зазнала жінка 45 років. Отримала медичну допомогу на місці.

У селі Кругляківка Куп'янського району Харківщини внаслідок ворожого обстрілу поранення отримав 40-річний чоловік.

19 лютого о 18:20 внаслідок артилерійського обстрілу населеного пункту Куцурубської громади, що на Миколаївщині, пошкоджень зазнав приватний будинок та господарські будівлі. Мешканці будинку отримали легкі поранення. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

На тимчасово окупованій території Херсонщини росіяни облаштовують місця в адміністративних будівлях для незаконного утримання громадян України, яких підозрюють у співпраці із Силами оборони та за проукраїнську позицію. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Станом на ранок 20 лютого більше ніж 1387 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 461 дитина загинула та понад 926 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

20 лютого авіація Сил оборони України завдала 20 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, сім — по зенітно-ракетних комплексах на вогневих позиціях, а також ще два удари по інших важливих об’єктах противника.

Також захисники збили ворожий літак Су-25, два безпілотних літальних апарати типу "Орлан-10" та два дрони-камікадзе типу "Ланцет-3".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили батарею реактивних систем залпового вогню противника.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 20 лютого: