Захід “Сир і вино”. Як бізнес поєднується з культурою

28 січня 2022 0
27-го січня в Полтавській обласній філармонії відбувся захід “Сир і вино”.





 У його рамках підприємці, митці та представники активного громадянського суспільства обговорили перспективи культурного розвитку міста та поговорили про те, як ефективно поєднувати бізнес з творчістю, для досягнення якісних змін в регіоні та суспільстві. Подію організував дискусійний клуб “Сентенція” за підтримки “Полтавської асоціації бізнесу”.


Філармонія зустріла гостей виставкою художників Олексія Соболевського, який працює в унікальній техніці естампа, та Дениса Зозулі, роботи якого виконані в техніці офорт.


Родзинкою вечора був виступ камерного оркестру імені Дмитра Ахшарумова. Музиканти виконали класичні композиції, а крім того, поекспериментували та зіграли відомі рок-хіти, наприклад, Deep Purple - Smoke on the Water.


Спеціально запрошеним гостем вечора став Томас Бруннер - австрієць, який живе та займається бізнесом в Україні.


Пан Томас, хоч і є австрійцем, зараз живе в Дніпрі та має аграрний бізнес у Черкаській області. Він є засновником "Спілки друзів Дніпровської філармонії". В рамках цієї організації, Бруннер об'єднав бізнесменів, містян та чиновників з ціллю порятунку міської філармонії. Їхні зусилля були не даремні і концертний зал знову запрацював.

Крім того, меценат є засновником фестивалю класичної музики "Австрійська осінь", який цієї осіні відбудеться у Полтаві.

Томас розповів про те, як поєднання культури й мистецтва здатне змінювати навколишню дійсність.



Томас Бруннер. Підприємець та меценат


У своїй розповіді підприємець звернувся до двох реальних прикладів:

  • свого рідного австрійського міста Лінца, що кардинально змінилося після будівництва нового культурного об'єкта - концертного центру Брукнера;

  • власного кейса з відновлення філармонії у Дніпрі.


Бізнесмен відзначив, що Україна має дуже багато музичних шкіл та гарні перспективи для розвитку музичної галузі. Високо він оцінив і Полтавську філармонію, яку нещодавно відреставрували. Адже, минулого разу Томас був у Полтаві 15 років тому, коли приміщення було в поганому стані.


Після виступу оркестру, гості заходу мали можливість поспілкуватися та скуштувати багато різновидів вина та сиру.


Адже саме в такій невимушеній атмосфері генеруються великі ідеї.