329 доба російсько-української війни: головне станом на 18 січня

18 січня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровської й Миколаївської областей та головні втрати ворога протягом доби.

17 січня ворог обстріляв артилерією та РЗРВ Куцурубську та Очаківську громаду. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. У Очаківській громаді пошкодженні кілька приватних будинків.

В ніч з 17 на 18 січня росіяни тричі накрили Нікопольський район вогнем з важкої артилерії. Понад два десятки ворожих снарядів прилетіли у дві громади - Марганецьку та Червоногригорівську. Пошкоджені будинки та лінії електропередач.

Українська авіація протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження ворога, а також чотири удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Окрім того, у районі Соледару, зенітники знищили ворожий літак Су-25 окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили два пункти управління, а також п’ять районів зосередження загарбників, склад боєприпасів, станцію РЕБ та радіолокаційну станцію.

Понад 1368 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 18 січня офіційне число дітей-жертв за добу – 459, поранених - 909.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 18 січня: