Металеві стелажі: їхня конструкція та переваги вибору для складів

24 листопада 2021 0
Збірні металеві стелажі є відмінним рішенням для складських приміщень, логістичних центрів та торговельних залів.Вони мають просту конструкцію та відрізняються такими якостями, як надійність, здатність витримувати великі навантаження.

Збірні металеві стелажі є відмінним рішенням для складських приміщень, логістичних центрів та торговельних залів. Вони мають просту конструкцію та відрізняються такими якостями, як надійність, здатність витримувати великі навантаження, простота експлуатації. На металевих поверхнях не розвиваються бактерії та пліснява, тому їх використовують навіть для зберігання харчових продуктів. Оцінюють гідно металеві стелажі через невисоку вартість, тому їх використовують не тільки на виробництві, а й у побуті (наприклад, для облаштування гаражів, підвалів, комор).

Конструктивні особливості стелажів

Головна роль складів полягає в зберіганні різних товарів. Місткість таких приміщень залежить не тільки від площі, а й видів металевих стелажів https://forstor.ua/ua/ca-stellazhi/metallicheskie-stellazhy/. Такі вироби, на відміну від дерев'яних конструкцій, займають менше місця, тим самим зберігаючи кожен сантиметр вільного простору. До основних конструктивних елементів систем зберігання належать:

  1. Стійки. Вертикальні опори, на які покладається основне навантаження, тому їх виготовляють з оцинкованої сталі. Ці деталі бувають цілісними або перфорованими. Завдяки перфорації можна змінювати висоту ярусів, що особливо актуально при необхідності розміщення негабаритних товарів.
  2. Балки. Горизонтальні опори, на яких розміщуються товари. Залежно від товщини сталевих елементів вони витримують різні навантаження.
  3. Настил. Використовується на поличкових стелажах. Настил виготовляється з металу або деревини. На таких покриттях розміщуються штучні товари.

Призначені для експлуатації в складських приміщеннях металеві стелажі додатково оснащуються допоміжними елементами: розкосами, захистом стійок, а також іншими деталями кріплення. Правильність монтажу систем зберігання впливає на цілісність вантажів, що розміщуються, а також безпеку їхньої експлуатації.

Переваги застосування металевих стелажів

Вибираючи такі системи зберігання, покупці можуть розраховувати на наступні переваги їхньої експлуатації:

  • простий монтаж. Вироби поставляються у розібраному вигляді, а їхнє складання виконується безпосередньо на місці використання. Щоб унеможливити неправильне складання виробів, такі операції краще довірити професіоналам;
  • високі показники міцності. Метал стійкий до механічних впливів та великих вагових навантажень. Важливо лише правильно вибрати системи за параметрами несучої здатності;
  • великий термін служби. Металеві частини стелажів оброблені цинком та полімерами, що виключає ймовірність утворення іржі. У результаті такі вироби служать дуже довго, не піддаються руйнуванню.

Вибираючи відповідні варіанти стелажів для складу або інших приміщень, потрібно враховувати не тільки їхні габарити, а й технічні характеристики, а також різновиди.