179 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 21 серпня

21 серпня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини, Одещини та Харківщини, втрати ворога: головне станом на ранок 21 серпня.

Вночі з 20 на 21 серпня вороги обстрілювали Дніпропетровщину. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. Від атак потерпали Нікопольський та Криворізький райони. У Нікополі внаслідок обстрілів виведені з ладу газогони та лінії електропередач. Без світла - понад 3 000 людей. У Марганці Нікопольського району пошкоджена  високовольтна лінія - знеструмлені понад 2 200 помешкань.

Вночі з 20 на 21 серпня над Одещиною збили дві крилаті ракети типу "Калібр". Їх окупанти випустили з акваторії Чорного моря. Ще три - влучили по території одного з сільськогосподарських підприємств Одеського району. Про це повідомив речник начальника Одеської ОВА Сергій Братчук.

20 серпня близько 00:00 в смт Рогань Харківського району одна ракета влучила в недобудований приватний будинок. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Двоє людей – чоловік 36 років та 24-річна жінка зазнали поранення. Зафіксували удари в селищі Докучаєвське Харківського району. На місці влучання 18 серпня ракети у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі, вчора продовжували пошукові роботи. Знайшли тіла ще трьох загиблих. Наразі загальна кількість загиблих від цього удару -18 людей.

Вночі з 20 на 21 серпня український боксер Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа. Усик закріпив за собою звання чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO.

Станом на ранок 21 серпня 2022 року більше ніж 1094 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 373 дитини загинули та понад 721 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на 21 серпня: