У Кременчуцькому районі затримали чоловіків, які незаконно виловили риби на понад 1, 4 млн грн

21 березня 2023 0
Дар'я Жученя
У Кременчуцькому районі затримали чоловіків, які незаконно виловили 64 кг риби. Сума завданих збитків становить 1 млн 480 тис. 397,1 грн.

20 березня поблизу смт Семенівка Кременчуцького району правоохоронці затримали чоловіків, які перевозили заборонені знаряддя для лову та свіжовиловлену рибу в автомобілі ЗАЗ. Про це повідомили у Полтавському рибоохоронному патрулі.

Рибу чоловіки виловили на території національного природного парку "Нижньосульський" поблизу села Кукоби Кременчуцького району.

У транспортному засобі правоохоронці знайшли 64 кг (206 екземплярів: лящ, карась, плітка, синець) риби без документів та дві рибальські сітки "павук".

Правопорушники завдали збитків рибному господарству у розмірі 1 млн 480 тис. 397,1 грн.

На винних осіб рибпатрульні склали протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. До того ж за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Автомобіль та знаряддя лову вилучили слідчі. Рибу передали фізичній особі-підприємцю, з яким уклали договір про відповідальне зберігання продукції.

Слідство триває.